Watersport in de Alentejo

Watersport in de Alentejo.

Waterfietsen en kano’s te huur in Avis bij Parque Camponismo ( derde rotonde linksaf en volg de borden ) kan bij BARRAGEM DE MARANHÃO.

Hier kun je de kano’s huren bij het kantoor bij de ingang. ook is er een prachtige speelplaats en restaurant voor kinderen aan het water. Zie bij http://www.cm-avis.pt/parquecampismo/pagina_inicio.html

Portalegre is een grotere stad in de buurt van Avis in het oosten van Portugal, in het gelijknamige district Portalegre, wat tegen de Spaanse grens aanligt. De huizen in Portalegre liggen trapsgewijs tegen de helling van de Serra de São Mamede. De oude stadskern is gedeeltelijk ommuurd en hier vinden we de kathedraal uit de 16e eeuw, in renaissance stijl gebouwd.

De textiel-, zijde- en wandkledenindustrie zorgden in de 16de en 17de voor welvaart in Portalegre. Nog steeds ziet u in de hoofdstraat van Portalegre herenhuizen in renaissance- en barokstijl uit die tijd. Er is nog een werkende wandkledenfabriek die u kunt bezoeken in Portalegre, in het voormalige Jezuïtenklooster Rossio.

In Portalegre is een tapijtmuseum waar u prachtige, wisselende exposities kunt zien van een enorme collectie tapijten. Ook is er een expositie dan wel verkoop van kurkproducten. Verder is in Portalegre een bezoek aan het Mosteiro (klooster) en de Sé (kathedraal) met zowel renaissance als barokke kenmerken zeer de moeite waard.