Thermische baden in Cabeço de Vide

Wilt  U lekker ontspannen en zich laten verwennen?

Dat kan op 10 minuten rijden in Cabeco de Vide, in de thermische baden aan de rand van het dorp. Kijk naar de borden TERMOS.

 

thermos cabeco-de-vide

De thermale baden van Spa Resort Cabeço de Vide zijn heerlijk ontspannend en rustgevend. De baden zelf zijn overblijfselen uit de tijd van Augustus Caesar (119 BC), daarna wel gemoderniseerd naar de wensen van deze tijd maar ook veel bouwwerken van vroeger zijn bewaard gebleven.
Gesitueerd in de de vallei van Ribeira da Vide ongeveer 1 kilometer buiten het dorp, staat de Spa bekend als de oase in de Alentejo. Hier komen therapeutische wateren en een rustgevende omgeving samen in een ontspannende omgeving.

Historie

Het therapeutische water wordt al 4000 jaar gebruikt tegen reuma, astma, bronchitus en huid aandoeningen. Door het unieke karakter is dit resort een van de druksten van heel Portugal. Het middeleeuwse stadje was oorspronkelijk gebouwd op een bergtop en viel toendertijd onder de controle van de Avis Dynasty, vanaf 1512 werd Cabeco de Vide onafhankelijk en begon de tijd van uitbreidingen buiten de kasteelmuren zelf.

Eenmaal in Cabeço de Vide bezoek dan ook even de antiekbar, dat is een unieke ervaring.

Alentejo is de provincie met de eindeloze vlaktes en verder landinwaarts van heuvelachtige bergdorpjes. In de noordelijke Alentejo is het landschap groen, hoe zuidelijker je gaat in de Alentejo des te droger wordt het landschap, gekenmerkt door zon, hitte en een traag levensritme.
Het wijdse landschap wordt slechts onderbroken door kurkeiken, olijfbomen en schaapskuddes. Alles zoals het 100 jaar geleden ook was.
Hier en daar ziet men ommuurde dorpjes in het droge landschap, zoals Marvão en Elas. Op de heuvels vindt je kleine witte, gelijkvloerse huisjes. De kastelen herinneren aan vervlogen tijden en overal vindt men nog de Moorse invloeden .