Borba de stad van marmer in de Alentejo.

De stad Borba, op circa 20 kilometer van Figueira e Barros, staat bekend om zijn marmermijnen.

U kunt zonder problemen een kijkje nemen in de indrukwekkend diepe groeven. Een bezoek aan het plaatselijk kerkhof is zeker ook de moeite waard. De prachtigste graven zijn er te vinden, allemaal gemaakt van…. marmer.

De marmermijnen zijn vrij te bezichtigen, U hoeft alleen maar richting Borba te rijden en U kunt overal langs de kant van de weg naar de mijnen toelopen.

Vila Vicosa

Indien U richting Borba gaat vergeet dan niet een bezoek te brengen aan Vila Vicosa.  Bij aankomst in Vila Vicosa kunt U de in Manuelijnse stijl uitgevoerde knopenpoort ‘Porta dos Nós’ bezoeken. Het centrale paleisplein van dit dorp is enorm, wordt omringd door het hertogelijke paleis ‘Paço Ducal’ in Italiaanse renaissancestijl. De Agostinho kerk van het voormalige klooster met het mausoleum van de hertogen ‘Panteão dos Duques’ en het 8-hoekige klooster der wonden ‘Convento das Chagas’ waarin de grafkerk van de hertoginnen is ondergebracht.

Plein en paleis zijn volledig uitgevoerd in marmer, een lust voor het oog. Een bezoek aan het paleis is vandaag niet mogelijk, er is geen elektriciteit in dit gebouw waardoor het op regenachtige dagen zeer donker is binnenin en er weinig te zien is.

De Borba streek is tevens zeer bekend om zijn heerlijke wijnen,u kunt ze daar volop kopen.

Voor meer info over Portugese wijn zie op :http://www.vinhosdoalentejo.pt/index.php